To do: website maken!

Huh?! Dat meen je niet! Geen website? En ook geen zakelijke Facebook?! Mensen kijken me soms wat ongelovig aan als ik zeg dat ik als zelfstandig communicatieprofessional nog steeds geen website heb. Maar hoe kom je dan aan je opdrachten? Tja, ik lever blijkbaar goed werk, want bijna al mijn opdrachten in de afgelopen 12 jaar komen via mond-op-mond-reclame of na een praatje/ontmoeting ergens met een potentiële opdrachtgever, op een beurs, op straat of waar dan ook. En gebleken is dat als ik eenmaal werk verricht heb, ik met enige regelmaat voor een nieuw project wordt teruggevraagd. Soms had ik een klus nog niet eens afgerond of er kwam alweer een vervolgverzoek. Een heerlijk luxe positie inderdaad!

En het is echt niet zo dat ik het niet heb geprobeerd hoor, om een eigen website in de lucht te krijgen. Zelf vond ik ook dat ik als communicatieprofessional het na 3 jaar resp. 6 niet meer kon maken dat ik zelf nog niet eens een website had. Temeer niet daar ik opdrachtgevers hierin begeleidde, adviseerde etc. Maar beide pogingen strandden nog voordat deze websites het ‘licht’ zagen, daar er ook voor mij eenvoudigweg maar 24 uur in een dag zitten. Het begeleiden van projecten voor opdrachtgevers en ergens nog wat aandacht voor het thuisfront kregen voorrang. En het verder vormgeven van een mogelijke website schoot er dan gewoonweg bij in, mede gezien het ontbreken van de noodzaak. Opdrachten kwamen toch wel binnen. 🙂

Website under constructionMaar waarom nu dan wel? Waarom maak ik er nu echt tijd voor? Een aantal van ‘mijn’ vaste contactpersonen zijn vertrokken, waardoor het ‘gun’werk minder is geworden. Bovendien merk ik dat interessante opdrachten meer en meer via intermediairs lopen en het (nog) niet hebben van een eigen website maakt niet altijd een gunstige 1e indruk. Om kennis te maken kom ik er op mijn groene ogen niet alleen meer….. Bovendien vind ik het nu zelf inmiddels ook echt te gek voor woorden en heb ik er ook gewoon zin in om weer eens ‘iets’ te maken. Dus deze maand staat het vormgeven en bouwen van mijn eigen website bovenaan op mijn lijstje. Doelstelling: vóór 1 januari 2018 gereed, zodat ik het nieuwe jaar met een frisse acquisitiestart kan beginnen 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *